webshop voor programma's van de boeddhistische omroep op dvd

Boeddhisme

Historie, verdieping en toepassing

banner-boeddhisme-voor-onderwijs-coverDeze DVD is speciaal gemaakt voor jongeren van 17 tot 19 jaar. Hij is weliswaar bedoeld als lesmateriaal voor middelbare scholen, maar is daarnaast ook geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in een heldere en eigentijdse introductie tot het boeddhisme. In 2 delen van 30 minuten worden de historie en de basisprincipes van de boeddhistische levensfilosofie behandeld.

In deel 1 ligt de nadruk op de geschiedenis van het boeddhisme en op het ontstaan en de kenmerken van de verschillende stromingen, terwijl deel 2 dieper ingaat op de toepassing van het boeddhisme in het dagelijks leven. In een overzichtelijke menustructuur zijn per deel 9 buttons beschikbaar met onder iedere button een apart thema. Zo kan op eigen tempo kennis worden opgedaan over onderwerpen als bijvoorbeeld onderlinge afhankelijkheid, karma, compassie of meditatie.

Via de centrale presentator en gids Matthijs Schouten wordt het boeddhisme van de bron tot de huidige toepassingen ingeleid. Vertegenwoordigers van diverse stromingen, zoals Zenmeester Jiun Hogen, eerwaarde Kaye Miner en eerwaarde Thich Nhat Hanh vertellen vervolgens meer over de mogelijkheden die de toepassing van de boeddhistische levensfilosofie in ons dagelijks leven kan bieden. Dj Charly Lownoise, ex-wereldkampioen (kick)boksen Lucia Rijker en kunstenaar Naleye Sultan Buddista geven inzicht in de rol en de betekenis van het boeddhisme in hun dagelijks leven.

Bij de DVD zit een korte handleiding, specifiek voor het bekijken van de DVD in het onderwijs. Het bevat de beschrijving van drie lesmodellen die leerlingen zelfstandig kunnen gebruiken vóór en na het bekijken van de DVD.

 

Bekijk de trailer

9.95