webshop voor programma's van de boeddhistische omroep op dvd
Wie wij zijn

Wie wij zijn

Gevlucht, en dan?

Uitzenddatum: Zondag 4-10-2015 24:00 NPO 2
Herhaling: Donderdag 5-11-2015 14:00:00 NPO 2

De veerkrachtige Mariwan (26) en Bushra (21) zijn alleen volwassen zijn geworden in een vreemde wereld. Beiden zijn op hun zeventiende, alleen, in Nederland terechtgekomen, en de vlucht uit hun moederland heeft de loop van hun leven dramatisch veranderd.

17.50

Beschrijving

Een tweeluik van Eline Helena Schellekens over twee veerkrachtige jonge mensen die alleen volwassen zijn geworden in een vreemde wereld. Het is de eerste korte documentaire in de tweede reeks Teledoc Campus.

Mariwan (26) staat stil, maar wil vooruit; Bushra (21) kan eindelijk in beweging komen, maar houdt zich vast aan haar verleden. Beiden zijn op hun zeventiende, alleen, in Nederland terechtgekomen. De vlucht uit hun moederland heeft de loop van hun leven dramatisch veranderd.

De moeilijke omstandigheden en de afwezigheid van hun familie hebben hen gedwongen, eerder dan gedacht, op eigen benen te staan. Op openhartige wijze maken ze ons deelgenoot van hun herinneringen en toekomstdromen. Nu ze in Nederland mogen blijven, vragen ze zich af: wie ben ik, wat wil ik en wat ga ik doen?

Regie: Eline Helena Schellekens