webshop voor programma's van de boeddhistische omroep op dvd

Schuldenaars

Schuldenaars

De drie vergiften: verlangen

Iedere week worden door de Rotterdamse rechtbank talloze mensen failliet verklaard. Persoonlijk, of met hun bedrijf. Mensen die dit overkomt komen in een heel andere wereld terecht: opeens hebben ze niets meer en hebben ze voor elke beslissing en uitgave de toestemming van een curator nodig.

Uitzenddatum: Woensdag 15-4-2015 23:00-24:00 NPO 2
Herhaling: Zaterdag 9-5-2015 10:30-11:30 NPO 2

17.50

Beschrijving

Al het menselijk lijden heeft volgens de Boeddha drie oorzaken: woede, verlangen en onwetendheid. Boeddha noemde deze emoties: de drie vergiften. Drie filmmakers geven elk hun visie op een van de vergiften.

Iedere week worden door de Rotterdamse rechtbank talloze mensen failliet verklaard. Persoonlijk, of met hun bedrijf. Mensen die dit overkomt komen in een heel andere wereld terecht: opeens hebben ze niets meer en hebben ze voor elke beslissing en uitgave de toestemming van een curator nodig. Veel mensen schamen zich. Al konden ze er niets aan doen en kan het haast iedereen overkomen, de buitenwereld kijkt daar toch anders tegenaan. Schuldenaars volgt een aantal mensen die failliet gaan en laat zien hoe deze wending hun kijk op het leven en zelfbeeld verandert.

Regie: Ingeborg Jansen