webshop voor programma's van de boeddhistische omroep op dvd
Pekka

Pekka

De drie vergiften: woede

Op 7 november 2007 liep de 18-jarige Pekka-Eric Auvinen om 11:44 uur zijn middelbare school in het Finse plaatsje Jokela binnen met een semi-automatisch pistool. In de veertig minuten die volgen schiet hij acht mensen dood, waaronder de schoolzuster, de directrice en uiteindelijk ook zichzelf. Waar de motieven van dit soort ‘school shooters’ meestal een bron van mysterie blijven, weet filmmaker Alexander Oey diep door te dringen in het hoofd én de omgeving van de getroubleerde Pekka.

Uitzenddatum: Dinsdag 14-4-2015 23:00-24:00 NPO 2

17.50

Beschrijving

Al het menselijk lijden heeft volgens de Boeddha drie oorzaken: woede, verlangen en onwetendheid. Boeddha noemde deze emoties: de drie vergiften. Drie filmmakers geven elk hun visie op een van de vergiften.

Op 7 november 2007 liep de 18-jarige Pekka-Eric Auvinen om 11:44 uur zijn middelbare school in het Finse plaatsje Jokela binnen met een semi-automatisch pistool. In de veertig minuten die volgen schiet hij acht mensen dood, waaronder de schoolzuster, de directrice en uiteindelijk ook zichzelf. Waar de motieven van dit soort ‘school shooters’ meestal een bron van mysterie blijven, weet filmmaker Alexender Oey diep door te dringen in het hoofd én de omgeving van de getroubleerde Pekka.

Bekijk de trailer:

Aan de hand van archiefmateriaal, chatsessies op het web en interviews met verschillende betrokkenen in het plaatsje Jokela, waaronder de ouders van Pekka, wordt laagje voor laagje duidelijk hoe een ogenschijnlijk ‘normale’ jongen transformeert tot een moordenaar.

Regie: Alexander Oey