webshop voor programma's van de boeddhistische omroep op dvd
Kurai Kurai

Kurai Kurai

Verhalen met de wind

Kurai kurai is een zoektocht naar het leven en de liefde in een mythisch steppelandschap. Emo, eind twintig en teleurgesteld in de liefde, maakt een reis naar het onbekende. Hij doorkruist het land van zijn moeder, die hem ooit raadselachtige verhalen vertelde over de kurai, stekelige struiken die zich door de wind over de vlakte laten voortrollen.

Uitzenddatum: Zaterdag 14-11-2015 23:40 NPO 2

17.50

Beschrijving

Kurai Kurai is een zoektocht naar het leven en de liefde in een mythisch steppelandschap. Emo, een jongen van eind twintig en teleurgesteld in de liefde, maakt een reis naar het onbekende. Hij doorkruist het land van zijn moeder, die hem ooit raadselachtige verhalen vertelde over de Kurai, stekelige struiken die zich door de wind over de vlakte laten voortrollen.

Nadat zijn vriendin Vera hem verteld heeft dat ze zwanger is, zonder te weten wie de vader is, gaat Emo op reis. Hij verlaat Vera en de stad, en keert terug naar zijn geboortegrond, het land van de Kurai, om uit te zoeken waar hij vandaan komt en welke richting hij aan zijn leven moet geven. Hij doorkruist het land van zijn moeder, die hem ooit raadselachtige verhalen vertelde over de aldoor rollende Kurai, losgeraakte struiken die zich mee laten voeren door de wind.

In dit land, met zijn paradoxale driehoek van sneeuw, katoen en zout, gelden andere regels. Onderweg komt Emo bijzondere mensen tegen die, zo ontdekt hij, allemaal één ding gemeen hebben: ze duwen en trekken aan de werkelijkheid totdat die hun past als een tweede huid.

Zoals Sufyani, die op de rug van haar kameel al jarenlang op zoek is naar haar verdronken zoon en gelooft dat hij nog in leven is. Of Botagos, chauffeur van een lekkende waterwagen, die het water uit het langzaam droogvallende meer waar hij vroeger in viste, niet kan missen. Maar ook ontmoet hij Vera, zijn ex-geliefde, tijdens een onverwachte bruiloft.

Emo’s odyssee eindigt op de plek waar hij geboren is. Daar begrijpt hij hoe hij het leven moet nemen zoals het is en doorgrondt hij het raadsel van de Kurai.

Regie: Marjoleine Boonstra