webshop voor programma's van de boeddhistische omroep op dvd

De drie vergiften

De drie vergiften

Al het lijden is volgens de Boeddha terug te voeren op drie negatieve emoties: woede, hebzucht en onwetendheid. Boeddha noemde deze emoties de drie vergiften. Maar hoe komen ze tot uiting in de moderne samenleving? Drie filmmakers geven elk hun visie op een van de vergiften. Als aanloop naar de drie films spreekt Regisseur Alexander Oey spreekt met verschillende boeddhisten en andere deskundigen over de drie vergiften.

Uitzenddatum: Zondag 12-4-2015 12:55 NPO 2
Herhaling: Vrijdag 17-4-2015 14:20 NPO 2

17.50

Beschrijving

Al het lijden is volgens de Boeddha terug te voeren op drie negatieve emoties: woede, verlangen en onwetendheid. Boeddha noemde ze de drie vergiften. Maar hoe komen ze tot uiting in de moderne samenleving?

Drie filmmakers geven elk hun visie op een van de vergiften. De drie documentaires die hiervan het resultaat zijn – Pekka (Alexander Oey), Schuldenaars (Ingeborg Jansen) en Georgica (Katelijne Schrama) – worden achtereenvolgens op 14, 15 en 16 april 2015 om 23:00 uur uitgezonden op NPO2.

Bekijk de trailer:

Als aanloop naar de drie films spreekt Regisseur Alexander Oey spreekt met verschillende boeddhisten en andere deskundigen over de drie vergiften. Matthieu Ricard, boeddhistische monnik en schrijver legt uit wat de drie vergiften zijn en waarom deze negatieve gevoelens zoveel aandacht krijgen binnen het boeddhisme. Ook komen onder andere filosofen Henk Oosterling en Jan Bor, bioloog Matthijs Schouten en de ex-bankier Sander Tideman aan het woord.

Regie: Alexander Oey

Het drieluik De drie vergiften
Deel 1: Pekka Dinsdag 14 april, 23:00 uur op NPO 2
Deel 2: Schuldenaars Woensdag 15 april, 23:00 uur op NPO2
Deel 3: Georgica Donderdag 16 april, 23:00 uur op NPO2