webshop voor programma's van de boeddhistische omroep op dvd

BOI, Song of a Wanderer

BOI, Song of a Wanderer

Zoektocht naar het ware zelf

Uitzenddatum: Zondag 1-11-2015 13:00 NPO 2

Terwijl Nitzan de hele wereld over reist, op zoek naar rust focus, staat haar gender en identiteit allesbehalve vast. Boi, Song of a Wanderer is het verhaal van Nitzans zoektocht naar haar ware gender, die langzaam overgaat in de zoektocht naar het ware zelf.

17.50

Beschrijving

Tel Aviv, 2003. Nitzan, een meisje van begin twintig, vertrekt naar Tokio om de stress, de angst en de militaire dienstplicht in Israël te ontvluchten. Ook in Tokio vindt ze geen rust en dus vervolgt Nitzan haar reis naar New York, Amsterdam en Milaan, waar ze studeert aan een gerenommeerd instituut voor fotografie. Wamt hoewel Nitzans omzwervingen langs wereldsteden gepaard gaan met veel werk, seks en drugs, is er ook een rode draad: haar onconventionele fotoportretten.

De portretten, die tevens zijn opgenomen in het boek Boi, zijn een voorbode op wat gaat komen: ‘het meisje met de snor’ besluit haar leven te veranderen. Haar identiteit, sekse en seksualiteit zijn niet langer een vaststaand iets, niet iets wat gelabeld kan worden. Geen meisje, geen man, een ‘boi’.

Regisseuse Anne Marie Borsboom, op reis door Israël, ontmoette Nitzan in 2003 en raakte gefascineerd door deze vrouw. Gedurende de twaalf jaar volgde ze Nitzan met de camera. BOI, Song of a wanderer is het resultaat van deze langdurige samenwerking, waarin de kijker mee wordt genomen door alle wereldsteden en zo getuige wordt van Nitzans innerlijke reis.