webshop voor programma's van de boeddhistische omroep op dvd
Allez, Viens!

Allez, Viens!

Coming of age in de rafelrand van Maastricht

Uitzenddatum: Zondag 13-9-2015 23:45 NPO 3 Filmlab

17.50

Beschrijving

De woongroep ‘Mandril’ in Maastricht bestaat uit negen jonge vrouwen. Ze leven intensief samen omdat ze geloven in de kracht van het samenwonen in een woongroep. Het delen van hun idealen, emoties en bezittingen heeft ervoor gezorgd dat ze in de paar jaar dat ze al samenwonen een hechte familie zijn geworden.

De zusjes Anna (24) en Amber (22) wonen ook in de woongroep. Amber staat op het punt om af te studeren en maakt grote plannen voor de toekomst. Anna weet nog niet zo goed wat ze wilt en kijkt nogal op tegen het moment van afscheid. Met het afstuderen van Amber vertrekken nog een paar leden van de woongroep. Zou de woongroep nog wel hetzelfde zijn zonder hen? En nemen ze met het afscheid van elkaar ook afscheid van hun idealen? Deze energieke documentaire neemt je mee naar jonge idealisten van nu, op een kruispunt in hun leven, op weg naar een onzekere toekomst.

Over de regisseur

Biserka Šuran studeerde dit jaar af aan de Filmacademie met haar film Allez, Viens!. Op haar zestiende meldt ze zich aan voor de Filmacademie, maar wordt niet aangenomen. Ze gaat Media en Entertainment Management studeren en maakt in het kader van die opleiding de documentaire Uit Liefde over mannen die mishandeld worden door hun vrouwelijke partner. Met die film – in mei 2012 uitgezonden door de VPRO – wordt ze aangenomen.