webshop voor programma's van de boeddhistische omroep op dvd
Sunrise, Sunset

Sunrise, Sunset

24 uur met de dalai lama

Uitzenddatum: Zondag 5-1-2014 14:00 – 15:00 ned. 2
Herhaling: Zaterdag 11-1-2014 9:30 – 10:30 ned. 2

17.50

Beschrijving

Hoe ziet een dag uit het leven van de Dalai Lama eruit? In Sunrise, Sunset volgen we de spiritueel leider op de voet: van tandenpoetsen tot mediteren, van zijn workout op de hometrainer tot het houden van persconferenties.

Voor de filmmakers was het een klein wonder: de openhartigheid waarmee de Dalai Lama hen gedurende 24 uur verwelkomde in zijn nabijheid. Een dag die om drie uur ’s ochtends begint, wanneer de spiritueel leider, na het tanden poetsen, begint met zijn neerbuigingen. Een bezigheid die hij moeiteloos aflost met een rondje rennen op de hometrainer en een wandelingetje door de huiselijke gangen.

Maar de crew mag ook mee naar buiten, voor de persconferenties, het zegenen van pelgrims en een dharmatalk aan een grote groep boeddhisten uit Rusland en Mongolië. Om de dag te eindigen met opnames in de ‘woonkamer’ van de Lama, waar hij niet alleen mediteert, maar ook regelmatig geniet van een natuurfilmpje, of de ‘BBC World’. In deze informele sfeer komt ook nog even het universum langs, onze plek daarin en de rol van boeddhisme in de samenleving.

Regie Vitaly Manski

Trailer