webshop voor programma's van de boeddhistische omroep op dvd

The Only Son

The Only Son

Winnaar IDFA publieksprijs 2012

Uitzenddatum: Woensdag 11-9-2013 22:55 – 23:55 ned. 2
Herhaling: Zaterdag 14-9-2013 09:30 – 10:30 ned. 2

17.50

Beschrijving

the only sonDe toekomstplannen van de Tibetaanse Pema staan onder grote druk. Net als vier van zijn vijf zussen wordt hij op jonge leeftijd naar een kindertehuis in Kathmandu gebracht. Nu, jaren later, vragen zijn traditionele ouders het onmogelijke van hem; zij willen dat hij terugkomt, met een lokaal meisje trouwt en voor het land zorgt. De verwesterde Pema studeert inmiddels in Nederland en kan zich een toekomst zonder computer en boeken niet meer voorstellen.

Samen met zijn zusjes, van wie één is opgegroeid bij adoptieouders in Nederland, brengt Pema een bezoek aan het afgelegen gehucht, dat alleen na een tiendaagse voettocht door de bergen te bereiken is. Hij hoopt zijn ouders op andere gedachten te brengen.

Na een hartelijk weerzien lopen de spanningen al gauw op: de ouders rekenen erop dat hun enige zoon zijn verantwoordelijkheid neemt, trouwt en het land zal beheren. Maar Pema ziet geen leven voor zichzelf in het afgelegen gebied, zonder computer of boeken, en wil ook zijn zusjes behoeden voor een dergelijk lot. Toch wil hij ook zijn ouders niet in de steek laten.

The Only Son was de hoogst genoteerde Nederlandse documentaire in de publieksprijs van het IDFA 2012.

Tip: Luister ook naar een interview met regisseur Simonka de Jong en twee van de hoofdpersonen uit de documentaire in ons radioprogrammma Hemelsbreed van 6 april 2013.

Regie: Simonka de Jong
Camera: Wiro Felix
Scenario: Simonka de Jong
Montage: Menno Boerema
Muziek: Hans Helewaut
Geluid: Martijn van Haalen, Rik Meier
Productie: Suzanna van Voorst voor IDTV Docs
Co-productie: Off World
©2013 Boeddhistische Omroep

Trailer