webshop voor programma's van de boeddhistische omroep op dvd
Klaar voor de dood

Klaar voor de dood

Leven in het hier en nu

Uitzenddatum: Zondag 8-1-2012 14:00 – 15:00 ned. 2
Herhaling: Zaterdag 14-1-2012 09:25 – 10:25 ned. 2

17.50

Beschrijving

Hoe gaan we werkelijk om met de gedachte straks te moeten sterven? Dat over honderd jaar misschien niemand meer weet dat je ooit hebt bestaan? In deze documentaire gaat filmmaker Rob Smits op zoek naar antwoorden. De belangrijkste uitgangspunten: hoe overwin ik mijn angst voor de dood? Hoe leer ik leven in het hier en nu? De plotselinge dood van zijn eigen vader is daarbij het beginpunt.

 

TV_klaarvoordedood_02De documentaire volgt onder anderen Radboud Spruijt. Om zijn angst voor de dood te overwinnen besloot hij kistenmaker te worden. Met zijn kisten hoopt hij anderen te helpen hun angst voor de dood weg te nemen. Regelmatig bezoeken klanten zijn werkplaats om een kist uit te zoeken. Voor een overleden familielid, eigen kind, vriend of voor zichzelf. De kijker is getuige bij de opgraving en herbegrafenis van de moeder van Radbouds tante.

 

Verder wordt een groep mensen gevolgd die naar aanleiding van het boek A Year to Live van Stephen Levine met elkaar bespreken wat voor effect het op hun leven heeft als zij nog maar een jaar te leven zouden hebben.

Bekijk de Trailer

Regie & camera: Rob Smits
Geluid: Rob Smits, Jillis Schriel
Montage: Rob Smits, Chris van Oers

Muziek: Petr Karlicek, Saskia Schatborn
Productie: Airport Film
Eindredactie: Babeth M. VanLoo
Met: Radboud Spruijt, Jo Witsenboer, Petra Hubbeling, Carolien Oosterhof, Anja Kat, Dorine Esser, Ulrike Helmer, Amarja Kamp, Peter Verbogt, Willem Schuitemaker, Ernst Kleisterlee, Dorien Overdijkink, Carolien Smits
© 2011 een Boeddhistische Omroep productie