webshop voor programma's van de boeddhistische omroep op dvd

Hallelujah! Leonard Cohen is terug

Hallelujah! Leonard Cohen is terug

Dichter, singer-songwriter en boeddhist

Uitzenddatum: Zondag 26-8-2012 14:00 – 15:00 ned. 2
Herhaling: Zaterdag 1-9-2012 09:30 – 10:30 ned. 2

17.50

Beschrijving

tv_cohen_medLeonard Cohen. Een documentaire en concertfilm van Armelle Brusq en Pat van Boeckel over de legendarische dichter singer-songwriter en boeddhist.

Leonard Cohen is als een boemerang. Net als je je afvraagt waar hij is gebleven, blijkt hij al weer teruggekeerd. Zelfs nu hij 78 jaar is, staat hij weer volop in de spotlichten met een comeback die vriend en vijand overtuigt. Zijn stem is langzaam ouder geworden, maar draagt nog met gemak de sterke teksten van zijn nieuwe cd Old Ideas. In augustus is hij in Nederland en België voor een reeks concerten.

De film Hallelujah! Leonard Cohen is terug (58 min) volgt een aantal sporen van de Canadese dichter en singer-songwriter en boeddhist naar zijn laatste comeback. Zoals zijn verblijf in het Mount Baldy Zen Centre in Californië, waar hij de 104 jaar oude zenmeester Sasaki Roshi leerde kennen. Cohen: ‘Hij bracht me de persoonlijke discipline bij die ik als jongere schrijver nooit had. Het boeddhisme is geen religie. Er is geen geloof, geen dogma, geen verering. Ik vind het een vorm van vermaak. Diepgaand, weelderig en heerlijk vermaak.’ De Nederlandse zenmeester Jiun Hogen Roshi vertelt over haar ontmoetingen met Cohen en Sasaki Roshi op Mount Boldi.

Leonard Cohen is een meester die met woorden kan verleiden en vereren. Zijn beste werken zijn liefdesliedjes en gebeden tegelijk. Vele zangers en zangeressen vertolkten zijn poëtische teksten. In deze documentaire zingt Jan Rot zijn ontroerende, Nederlandse versie van Cohens Hallelujah. Jan Rot en Jiun Hogen Roshi laten zien hoe Cohen als dichter, zanger en zoeker mensen weet te raken. Zijn worsteling met hogere en lagere liefde is voor velen herkenbaar. Cohen: ‘Hoe ouder je wordt, hoe eenzamer en des te intenser de liefde die je zoekt.’

Hallelujah! Leonard Cohen is terug laat de zanger van dichtbij zien tijdens concerten op zijn recente Europese tournee en in authentieke beelden van zijn verblijf bij zijn zenmeester en spirituele vriend Sasaki Roshi.

Bekijk de trailer

Met: Leonard Cohen, Jan Rot, Jiun Hogen Roshi, Sasaki Roshi.
Regie, scenario, camera en montage: Armelle Brusq en Pat van Boeckel; productie/geluid: Karin van der Molen
Postproductie: Geert Braam
Muziek: Leonard Cohen
Coproducent: Armelle Brusq
© 2012 Boeddhistische Omroep Stichting.