webshop voor programma's van de boeddhistische omroep op dvd

Het éénzijn van de mensheid

Het éénzijn van de mensheid

Boeddhistische waarden in het onderwijs

Uitzenddatum: Zondag 7-10-2012 14:00 – 14:50 ned. 2
Herhaling: Zaterdag 13-10-2012 09:35 – 10:25 ned. 2

17.50

Beschrijving

Dalai Lama

Als  spiritueel leider van Tibet spreekt de Dalai Lama zich steeds ferventer uit over het belang van boeddhistische waarden in het onderwijs. Hij onderstreept daarbij publiekelijk dat deze waarden niet als religie gezien moeten worden. Volgens de Tibetaanse leider is een ethische omwenteling nodig, waarvan de impact groter is als deze seculier van aard is.
In de documentaire zien we hoe de Dalai Lama een grote Tibetaanse tempel in Belgie inwijdt, die onder leiding staat van Lama Karta. Hij ontvangt daarbij het ereburgerschap van het stadje Huy. Aan de orde komen onderwijs, ethisch gedrag, kennisoverdracht en het ongeconditioneerd erkennen van de werkelijkheid zoals zij is. Maar ook thema’s als het aangaan van leerprocessen door je vijand als je grootste leraar te zien. Een net gepensioneerde ambassadrice spreekt openhartig over wat de uitdagingen voor deze leider op het wereldtoneel zijn.

Met : De Dalai Lama, Lama Karta, Lea van Rompaay, Alexis Housiaux, Cristina Funes-Noppen, Frans Goetghebeure, Norbu, en anderen
Camera: Maasja Ooms
2e camera: Babeth VanLoo
Geluid: Martijn van Haalen
Montage: Jan Langeveld
Vertaling: Ani Jinba
Geluidsnabewerking: Geert Braam
Met dank aan: Instituut Yeunten Ling; Gemeente Huy;
© 2012 BOS  – een Boeddhistische Omroep productie