webshop voor programma's van de boeddhistische omroep op dvd
Zenju’s pad

Zenju’s pad

Afro-Amerikaans en zen

Uitzenddatum: Zondag 26-9-2010 14:00 – 14:30 ned. 2
Herhaling: Zaterdag 2-10-2010 10:00 – 10:30 ned. 2

14.95

Beschrijving

tv_zenju_01_med‘Afro-Amerikanen zijn toch helemaal niet geïnteresseerd in het boeddhisme?’ Toch wel! Wie Zenju Earthlyn Manuel, een van de eerste vrouwelijke Afro-Amerikaanse soto zenpriesters leert kennen, zal die vraag niet meer stellen.

tv_zenju_02_medZenju werd gevolgd tijdens haar benoeming tot priesteres in het San Francisco Zen Center, maar ook in haar rol als leidende drumster in de Afrikaans geïnspireerde drumgroep Sistahs of the Drum. Het pas verworven priesterschap is een hele omschakeling in het leven van Zenju, die opgroeide in de ruige stedelijke omgeving van East Bay, Oakland.

Zenju’s Path is een verslag van de spirituele zoektocht van een bijzondere vrouw. Het verhaal begint met hoe ze opgroeide in een zeer christelijke gezin, in een omgeving waar racistische schijnheiligheid voelbaar aanwezig was. Deze twee elementen riepen veel vragen op bij de jonge Zenju. Als dharmaleraar blijft ze vragen stellen, nu bij de spirituele beoefening en traditie van het zenboeddhisme.
Met haar trommel als instrument wil ze allen die verbonden zijn door het lijden, ongeacht ras of sekse, wakker schudden voor Boeddha’s leer.

Regie: Kathryn Golden
Met: Zenju Earthlyn Manuel, Zenkei Blanche Hartman, Sistahs of the Drum
Producent: Ashley James, Kathryn Golden
Co-producent/Eindredactie: Babeth M. VanLoo
Camera: Ashley James
Geluid: Lauretta Molitor
Montage: Kathryn Golden
Gaffer: Lane Starling
© 2010 in coproductie van Searchlight Educational Media / BOS