webshop voor programma's van de boeddhistische omroep op dvd
Tulku

Tulku

Zoektocht van reïncarnatie van boeddhistische meester

Uitzenddatum: Zondag 24-1-2010 12.00 – 13:00 ned. 2
Herhaling: Zaterdag 30-1-2010 09:30 – 10:30 ned. 2

17.50

Beschrijving

tv_Tulku_mukpoDrie jaar oud was Gesar Mukpo toen hij als een van de eerste westerlingen werd herkend als een tulku – de huidige incarnatie van een boeddhistische meester. Hij probeert er zijn hele leven achter te komen wat dat nu echt betekent.

Tibetaanse leraren, waaronder Gesar’s vader Chögyam Trungpa Rinpoche, kwamen vanaf de jaren ’60 naar het Westen. In het midden van de jaren ’70 begonnen zij Westerse kinderen te herkennen als tulku’s. Een systeem dat 800 jaar lang had gezorgd voor spirituele macht en autoriteit in de Tibetaanse samenleving werd opeens getransplanteerd naar een volslagen andere cultuur. Individuele tulku’s zoals Gesar waren daar de dupe van.

tv_tulku_2_55185_04In deze buitengewoon persoonlijke documentaire gaat Gesar op pad om andere tulku’s te ontmoeten. Jonge mensen die worstelen om de moderne cultuur waarin ze zijn geboren en de oude Tibetaanse cultuur van waaruit ze zijn herboren te verenigen. Tijdens zijn reizen door Canada, de Verenigde Staten, India en Nepal ontmoet hij vier andere tulku’s die vat proberen te krijgen op de betekenis van dit diepgaande dilemma.

 

Bekijk de trailer

Scenario & regie: Gesar Mukpo |
Met: Gesar Mukpo, Dylan Henderson, Ashoka Mukpo, Dzongsar Khysentse Rinpoche, Wyatt Arnold, His Holiness Ogyen Trinley Dorje, Reuben Adrian Derksen
Producent: Kent Martin
Camera: Pablo Bryant, Ethan Neville
Geluid: James Hoagland, Pablo Bryant
Geluid ontwerp: Alex Salter
Montage: Rohan Fernando, Ethan Neville