webshop voor programma's van de boeddhistische omroep op dvd
Oranje Boven! Tibet-Holland

Oranje Boven! Tibet-Holland

Portret van kunstenaar Tashi Norbu

Uitzenddatum: Zondag 13-6-2010 12:00 – 12:30 ned. 2
Herhaling: Zaterdag 19-6-2010 09:50 – 10:20 ned. 2

14.95

Beschrijving

tashi_met_vlag_med De Tibetaanse kunstenaar Tashi Norbu (1974) werkt en leeft samen met een groep jonge mede-Tibetanen op het raakvlak van twee culturen. Opgegroeid in Bhutan en Noord-India kwam hij via België in Nederland terecht. Ulrike Helmer maakte een film over hoe deze jongste generatie Tibetanen in Nederland hun plek veroveren, en hoe ze tegelijkertijd hard werken om hun eigen cultuur met anderen te delen. 

Van kleins af aan had Tashi al de vurige wens om een famous artistte worden en hij verzamelde als jongetje alle boeken met westerse kunst die hij kon krijgen.

tv_tibet_holland_medjpgHij en zijn vrienden koesteren hun boeddha’s en rituelen, maar genieten tegelijkertijd met volle teugen van alle vrijheid die Nederland biedt. Een monnikspij dragen ze met evenveel gemak als een lage spijkerbroek met sneakers.

Maar het valt niet mee in te burgeren en onze normen en waarden te begrijpen wanneer je uit een land komt waar tijd geen rol speelt en agenda’s niet bestaan. Ook de taal leren is een hele opgave. Rondom Koninginnedag laten Tashi en zijn vrienden op de Amsterdamse grachten zien dat Tibetanen ook geweldige partygangers, dansers en sporters zijn.

 

Regie: Ulrike A. Helmer
Met: Tashi Norbu, Tenzin, Wangchuk, Ngawang, Simone Dooves, Anneriek Schuurman.
Geluid & productie: Jaap Verhoeven
Camera: Rob Smits
Montage: Chris Teerink
Eindredactie: Babeth M. VanLoo
Kleurcorrectie & Audionabewerking: Geert Braam
Met dank aan: De Boterton Koog aan de Zaan, Reindert &Thomas Dooves, Regiocollege Purmerend, Cornalijn van Leuzen, Tse Yang, Royalty!, Temple Amsterdam, voetbalteam Tibet Holland,  voetbalteam KCNL Kachin Community Nederland,  Carlos Castillo, Susanne Helmer, Egon Hanfstingel, Louwrien Wijers.
© 2010 een Boeddhistische Omroep Stichting productie