webshop voor programma's van de boeddhistische omroep op dvd

Lucia Rijker: een nieuw leven

Lucia Rijker: een nieuw leven

Wie ben ik zonder mijn vertrouwde baan en leefsituatie?

Uitzenddatum: Dinsdag 16-2-2010 23:25 – 00:25 ned. 2
Herhaling: Zaterdag 20-2-2010 09.50 – 10:50 ned. 2

17.50

Beschrijving

TV_16_feb_Lucia_Lucia_en_CarolineVijftien jaar geleden begon ex-bokser Lucia Rijker in Los Angeles een nieuw leven. Al snel creëerde ze er dezelfde soort leefsituatie als in haar vorige woonplaats Amsterdam. Geïnspireerd door het boeddhisme vond ze pas een werkelijk nieuw begin. In deze film probeert ze lering te trekken uit de ervaringen van anderen.

Keung Man introduceerde raw food-producten en chocolate club party’s in Nederland. Nu wil hij in een vruchtbare vallei in Ecuador een ‘dicht bij de natuur’-leven beginnen. Zijn vrouw en kinderen volgen hem aarzelend.
 Een echtpaar, dat bij een bank werkt, werd ontslag aangezegd, Al jaren voelde Jacqueline Ventevogel dat ze met haar twee kinderen een veel te druk leven leidde. Ergens verwelkomt ze dit slechte nieuws, maar toch overheerst de angst voor haar onzekere toekomst.

TV_16_feb_kris_tijn_muziekComponist en schrijver Tijn Touber ruilde een succesvol leven in voor een celibatair leven van 14 jaar. Inmiddels is hij getrouwd en schreef de bestseller Spoedcursus verlichting, waarin hij uitlegt dat je ook zonder een jarenlange meditatie verlicht kan worden.
Lucia Rijker ontdekt dat bij elk ‘nieuw leven’ één vraag centraal staat: Wie ben ik zonder mijn vertrouwde baan en leefsituatie?

Bekijk de trailer

Regie: George Schouten
met: Lucia Rijker, Kris Touber, Tijn Touber, Caroline Esselaar, Keung Man, Jacqueline Ventevogel, Gelanda Knorren, Esther Esselaar
eindredactie/producent: Babeth M. VanLoo
camera: Jackó van ‘t Hof, Bernd Wouthuijsen, Vilcabamba Ecuador, Nathalie Duffau
geluid: Marzouk Margouz, Martijn van Haalen, Hens van Rooy
montage: Chris Teerink
productie en research: Lies Janssen
muziek: George Schouten
met dank aan: Hotel Estherea, Rawfood Café Mastercare, Bastiaan Swager, Intertune International Management
© 2010 een Boeddhistische Omroep Stichting productie