webshop voor programma's van de boeddhistische omroep op dvd

Leven van de wind

Leven van de wind

Twee jongeren die hun eigen weg gaan

Uitzenddatum: Woensdag 18-8-2010 10:15 – 10:45 ned. 2, bij Spirit 24

14.95

Beschrijving

TV_Levenvandewind_bos_02Opgegroeid in een wereld vol mogelijkheden en verleidingen, lukt het veel jonge mensen niet om richting te geven aan hun leven. Hoe maak je je keuze zonder je te laten afleiden door wat anderen van je verwachten? Regisseuse Anne Kleisen maakte een dubbelportret van twee jongens die ieder duidelijk hun eigen weg gingen.

TV_Levenvandewindbos_01Robert, journalist en fanatiek sportbeoefenaar, woont in Madrid. De omliggende natuur biedt hem ruimschoots mogelijkheid om te hardlopen, te parachutespringen en berg te klimmen. Bij deze sporten speelt niet alleen de fysieke component een rol, de geestelijke factor is even belangrijk. Vipassana meditatie helpt hem om de loodzware bergmarathons uit te lopen en met de angst om te gaan die komt kijken bij het parachutespringen. Een tragische gebeurtenis tijdens zijn puberteit maakte hem duidelijk dat het in zijn leven maar om één ding gaat, en dat is gelukkig zijn.

Thijs van den Berg maakte geen van zijn drie studies af, maar heeft van het leven zijn studie gemaakt. Na omzwervingen over de wereld is hij geland op Schiermonnikoog waar hij zijn eigen paradijs heeft opgebouwd. Vanuit een afgelegen houten hut op het strand geeft hij vliegerlessen aan vakantiegangers en eilandbewoners. Hij ziet vliegeren ‘als een manier van leven. Als sport. Als meditatie. Als plezier. Maak je hoofd leeg en raak vol van de elementen om je heen. Leef’.

Bekijk de trailer

Regie en montage: Anne Kleisen
Met: Robert Nieuwland, Thijs van den Berg
Camera en geluid: Dimitri Gácsér
Productie: Anne Kleisen
Eindredactie: Babeth M. VanLoo
Met dank aan: KNRM Schiermonnikoog, Krasimir Gospodino Ilev
© 2009 Een Boeddhistische Omroep productie