webshop voor programma's van de boeddhistische omroep op dvd

Future Express – Sri Lanka

Future Express – Sri Lanka

Vader en zoon per trein door Sri Lanka

Uitzenddatum: Woensdag 27-10-2010 22:55 – 23:30 ned. 2
Herhaling: Zaterdag 6-11-2010 14:40 – 15:15 ned. 2

19.95

Beschrijving

TV_future_sri2De Nederlandse multiculturele samenleving staat onder zware druk; tolerantie en respect zijn ver te zoeken. Hoe gaan de landen om ons heen om met etnische conflicten en religieuze verschillen? De documentairereeks Future Express van Nipkowschijfwinnaar Rob Hof geeft het antwoord. Op het dak van een trein, in een goederenwagon, over versleten spoorrails, in supersnelle, luxe treinen met televisie aan boord, door de jungle en over duizelingwekkende bruggen reist Hof met zijn zoon Erik de hele wereld over. Hij toont inspirerende, ontroerende en intrigerende verhalen van treinreizigers uit alle hoeken van de aarde. Future Express is een crossmediaal project van de BOS, NCRV en Hoffilm

TV_future_sri1Rob Hof neemt de trein vanuit de kustplaats Galle – ooit een handelspost van de VOC – naar Trincomalee, een kustplaats waar overwegend Tamils wonen. Tot voor kort was een dergelijke treinreis bijna onmogelijk vanwege een van de langste en meest hardnekkige burgeroorlogen van onze tijd. De oorlog, die meer dan 100000 levens kostte en 30 jaar lang terreur bracht, eindigde met de macht van de sterkste. “Ze hebben al hun bommen nog, en zelfs in de vluchtelingenkampen hebben ze alle macht. Hoe kun je dit vrede nomen?” zegt een Tamil in de trein.

In alle verhalen in en buiten de trein keert de oorlog, waarvan niemand kan zeggen waarom deze gevoerd werd, terug, maar ook hoop over de mogelijkheid van een vreedzame samenleving. Voorturend is er een glimlach die in geen enkel opzicht herinnert aan het gewelddadige conflict. Het is alsof Sri Lanka weer glimlacht naar de toekomst.

Link: meer over Future Express bij de NCRV

Regie: Rob en Erik Hof
Camera: Andrej Kaluza
Montage: Theo Raben
Lokale productie Sri Lanka: Buddhini Ekanayaka
Research: Gabi Wojtiniak
Produktie-assistentie: Robert Weijs
Muziek: Rob Hauser
Eindredactie: Babeth M. VanLoo
Produktie: Hoffilm in opdracht van de Boeddhistische Omroep Stichting
©2010 BOS & Hoffilm