webshop voor programma's van de boeddhistische omroep op dvd
Eindeloos bewustzijn

Eindeloos bewustzijn

Bijna-doodervaringen onderzocht

Uitzenddatum: Zondag 7-11-2010 14:00 – 15:00 ned. 2
Herhaling: Zaterdag 13-11-2010 09:30 – 10:30 ned. 2

17.50

Beschrijving

TV_eindeloos_Pim_medIn 2007 publiceerde cardioloog Pim van Lommel zijn boek Eindeloos Bewustzijn. Het resultaat van twintig jaar wetenschappelijk onderzoek naar de ervaringen van mensen die klinisch dood waren en een bijna-doodervaring meemaakten. Een ingrijpende gebeurtenis die bij sommigen de manier waarop ze over leven en dood denken radicaal verandert.

TV_eindeloos_Cindy_WieldersIn de film wordt aan de hand van getuigenissen van vier zeer verschillende mensen verkend hoezeer een bijna-doodervaring iemands leven verandert. Hoewel deze mensen ieder hun eigen unieke ervaring hebben beleefd, zijn er aspecten die ze met elkaar delen: ze zijn minder bang voor de dood, tonen minder interesse voor uiterlijke en materiële zaken en ze voelen zich één met de natuur. Het verandert mensen blijvend.

Daarnaast zien we onder andere Van Lommel, moraaltheoloog Carlo Leget en Raymond Moody, de Amerikaanse psycholoog en filosoof die in 1975 de bijna-doodervaring in de openbaarheid bracht met zijn bestseller Life After Death.

Bekijk de trailer

Regie & scenario: Mark Verkerk
Met: Pim van Lommel, Raymond Moody, Carlo Leget, Joke Endedijk – van der Jagt, Cindy Wielders, Paul Derks en Bart Sikken
camera: Mark Verkerk en René Heijnen
montage: Jos Driessen
redactie: Anne-Berthe van Chastelet-Emmen
eindredactie: Babeth M. VanLoo
uitvoerend producent: Ton Okkerse
© 2010 EMS FILMS /Boeddhistische Omroep