webshop voor programma's van de boeddhistische omroep op dvd
De duurzame weg

De duurzame weg

Drie radicaal duurzame bedrijven

Uitzenddatum: Zondag 12-9-2010 14:00 – 15:00 ned. 2
Herhaling: Zaterdag 18-9-2010 09:30 – 10:30 ned. 2

17.50

Beschrijving

tv_duurzaam_twindmolens_medDuurzaamheid lijkt een hype geworden. De bladen staan er vol mee en de schappen met biologisch voedsel breiden uit. Mensen zijn zich er van bewust dat we zorgvuldiger met de natuur om moeten gaan.
Geen wonder dat het bedrijfsleven op deze ontwikkelingen reageert. Alleen de politiek lijkt zich nog niet in alle gevallen bewust van het feit dat er gehandeld moet worden: in Kopenhagen liepen de onderhandelingen over een klimaatakkoord vast, en de Nederlandse politici zijn liever zuinig dan duurzaam. Toch heeft de duurzame ontwikkeling ingezet en lijken het de consumenten en het bedrijfsleven te zijn die deze ontwikkeling gaande houden.

tv_duurzaam_hoptuin_medIn De duurzame weg zien we portretten van enkele bedrijven die radicaal voor duurzaamheid hebben gekozen: Bierbrouwer Gulpener Bier met een duurzame hoptuin (foto links), koeriersbedrijf Valid Express en koffiebranderij Peeze. Duurzaamheid is niet alleen goed voor het milieu, maar het bevordert ook de lokale en sociale omstandigheden.

tv_duurzaam_tideman_medEconoom Sander Tideman (foto rechts) schetst de context waarin een duurzame weg kan worden bewandeld. Wanneer we het bewustzijn van de mensen weten te vergroten, is het zonder meer duidelijk dat we met zijn allen een duurzame weg kiezen. De zorg om de planeet is in het bewustzijn van de mens aangeland. Nu is het zaak deze te koesteren zodat het in staat zal zijn om de grote samenhang van mens en natuur in balans te houden.

Regie/camera/montage: Alexander Oey
Met: Vincent van Assem, Maikel Batelaan, Linda Broekhuizen, Kris Douma,
John Halmans, Paul van der Hulst, Nancy Kamp Roelands, Martine Kooi, Sander Tideman
Jan Kees Vis.
Eindredactie: Babeth M. VanLoo Geluid: Benny Jansen
Research: Sascha Steinfeldt
Mixage: Later bekend
Kleurcorrectie: later bekend
© 2010 Boeddhistische Omroep Stichting