webshop voor programma's van de boeddhistische omroep op dvd

Lucia Rijker onder boze jongeren

Lucia Rijker onder boze jongeren

Uitzenddatum: Zondag 11-1-2009 12:00 – 12:55 ned. 2
Herhaling: Zaterdag 17-1-2009 09:25 – 10:20 ned. 2

17.50

Beschrijving

16_9_Ferozan_Lucia_2shot_30(1)‘Omarm je woede’, zegt zenmeester Thich Nhat Hanh, maar jongeren weten niet eens waar hun boosheid zit. Meervoudig wereldkampioen boksen en boeddhiste Lucia Rijker gaat op onderzoek en raakt verwikkeld in een heus straatgevecht.

Lucia_Neg_300Scholieren worstelen elk op hun manier met boosheid: Een Afghaans meisje worstelt met gevoelens van onmacht wanneer ze moet denken aan arme familieleden die in barre omstandigheden in haar thuis- land zijn achtergebleven. In een boksschool ontmoet Lucia jongeren die boosheid proberen te voorkomen door zo veel mogelijk langs elkaar heen te leven. Zij leven voor en op zichzelf.
Ook loopt Lucia een dag met rapper Negativ mee op zijn werk en in zijn woonomgeving. Onverwacht belanden ze in een netelige situatie en komen daardoor wel heel erg letterlijk met het thema van de film in aanraking. Hangjongeren manen de rapper aan elders te filmen, maar Negativ wil niet de ‘bitch’ van zijn buurt worden en ziet geen andere uitweg dan de confrontatie aan te gaan. De emoties lopen hoog op en pas laat die avond wordt ingezien hoe een dergelijke situatie vreedzaam opgelost had kunnen worden.

Regie: George Schouten
interviews: Lucia Rijker
met: Rapper: Negativ (Maurits Delchot); scholieren: , Samira Beemsterboer, Dennis Hellingman, Joel Tevreden, Omer Afifi, Mohamed Majaouf; boksers: Jermania
Ghazt, Herman van Moerkerk, Robert Bergman
eindredactie: Babeth M. VanLoo
camera: Bernd Wouthuysen
geluid: Martijn van Haalen, Jaap Verhoeven
montage: Chiel Aldershoff
produktie: Manu Hartsuyker
adviseur-management ‘Hou het Straat Entertainment’: Kimo van den Berg
muziek: Negativ
filmmuziek: George Schouten
© 2008 een Boeddhistische Omroep productie.