webshop voor programma's van de boeddhistische omroep op dvd
Diary of a Times Square Thief

Diary of a Times Square Thief

De geschiedenis achter een mysterieus dagboek

Uitzenddatum: Maandag 6-7-2009 23:20 – 24:20 ned. 2
Herhaling: Zondag 12-7-2009 12:00 – 13:00 ned. 2

17.50

Beschrijving

tv_diary_dagboek_medIn Diary of a Times Square Thief gaat filmmaker Klaas Bense op zoek naar de schrijver van een mysterieus dagboek dat hij op Ebay gekocht heeft.
In het bijzondere schriftje staan de avonturen beschreven van een jonge man die eind jaren tachtig vanuit het middenwesten van Amerika naar New York reist om daar zijn droom te verwezenlijken en als schrijver door te breken.

Diary of a Times Square ThiefIn het dagboek is te lezen hoe de ambitieuze schrijver faalt, afglijdt en aan lager wal raakt; de laatste pagina’s zijn met een mes uit het dagboek gesneden.

tv_diary_front_375tv_diary_times_square_medDe film bestaat uit kleine, intieme portretten van mensen die in het dagboek voorkomen en die de schrijver zouden kunnen kennen. De ontmoetingen brengen uiteindelijk duidelijkheid omtrent het lot van Diary of a Times Square Thiefde talentvolle, maar gefaalde schrijver en de waarde van het najagen van dromen.

De film schetst tevens een beeld van de wereldberoemde Times Squarebuurt in de tijd dat het nog een zeer ongure ‘urban jungle’ was.

 

 

Bekijk de trailer

Regie: Klaas Bense
Met: Connie Hornish, Richard Pimentel, Sam Costanza, Ducky Doolittle, Joe Franklin, John Cohan, Chet Mazur, Mark Battle, John Fahs
Producent: Janneke Doolaard, Hans de Weers, Reinout Oerlemans
Eindredactie BOS: Babeth M. VanLoo
Camera: Jack