webshop voor programma's van de boeddhistische omroep op dvd

Lucia Rijker – een bokser, een boeddhist

Lucia Rijker – een bokser, een boeddhist

vier turbulente jaren uit het leven van een wereldkampioene boksen

Uitzenddatum: Donderdag 13-9-2007 22:51 – 00:04 ned. 2
Herhaling: Zaterdag 22-9-2001 09:10 – 10:20 ned. 2

10.00

Beschrijving

lucia_eenboxer_01 (1)Lucia Rijker is viervoudig kickboks- en tweevoudig bokswereldkampioen. De opnames voor deze film beginnen ruim drie jaar geleden, voordat ze een aanbieding krijgt om in Clint Eastwoods film Million Dollar Baby te spelen.

Na de Oscars die de film ontvangt, wordt een Million Dollar Lady-gevecht met haar oude rivale Christy Martin in Las Vegas op touw gezet. Elf dagen voordat dit historisch gevecht zou plaatsvinden, scheurt ze haar achilles-pees.

lucia_eenboxer_02 Tijdens deze turbulente periode raakt haar moeder ernstig ziek waardoor ze nadrukkelijker voor enkele keuzes wordt gesteld. Moet ze een eigen gezin stichten, of haar ervaringen doorgeven door les te gaan geven of toch eerst nog een laatste ultieme gevecht neerzetten?
Het boeddhisme krijgt ondertussen een steeds centralere rol in haar leven. Ze keert terug naar de geboortegrond van haar vader, Suriname, en leert voor het eerst terug te kijken in plaats van altijd maar een doel na te streven. De erkenning die ze heel haar leven nastreefde, krijgt een ander perspectief. Een overwinning ligt niet alleen in de ring.

Deze documentaire was de openingsfilm van de tweede editie van het Internationaal Boeddhistisch Film Festival Europa.

Regie: George Schouten
camera: Bernd Wouthuysen, Marlou van den Berg
geluid: Jane Snijders
montage: Chris
van Oers
muziek: Jacob ter Veldhuis
eindredactie/producent: Babeth M. VanLoo
met: Lucia Rijker, Christy Martin, Sunshine Fettkethe, Romeo Kensmill, Emauel Stuart, Don King, Bob Arum, Arnold van der Leyden, Harold Rijker, Ernst van Gelder, Lucille Ellinger, Myrna Contreras, Jan Hoogers, André van Commenée
© 2007 BOS